Hvordan fungerer Buddy Bike?

- Motoren gir kraft når pedalene er i bevegelse. Du kan velge mellom 6 ulike nivåer avhengig av hvor mye hjelp du ønsker, men maksimal hastighet er 25 km/t. Sykler du raskere enn dette, vil ikke motoren lenger bidra. I tillegg er Buddy Bike utstyrt med en trille- og startassistent. Dette gjør det mulig å trille sykkelen i 6 km/t uten å bruke pedalene.


Hvordan batteri har Buddy Bike?

- Det enkle er ofte det beste, derfor er alle våre elsykler utstyrt med det samme integrerte batteriet fra Panasonic. Battericellene er de samme som Tesla bruker og batterikapasiteten er fra 520-630 Wh. Buddy Bike med midtmotor leveres med 672Wh batteri.


Hvor langt kan jeg sykle før batteriet går tomt?

- Rekkevidden er inntil 110 km og avhenger av faktorer som førerens vekt, topografi, utetemperatur og valgt assistansenivå. Skal du sykle svært lange strekninger kan det lønne seg å velge et lavt assistansenivå, men om batteriet går tomt kan du selvsagt sykle videre med egen benkraft.


Hvor lang tid tar det å lade batteriet og hvordan lader man det?

- Man bør unngå å tømme batteriet helt da det vil gi mer slitasje. Opptimalt sett trives batteriet best når det er 40-80% fulladet. Når batteriet er halvtomt tar det 4-6 timer å lade det opp. Det kan lades ved hjelp av laderen som medfølger og en helt vanlig stikkontakt. Batteriet kan enkelt kobles fra sykkelen slik at du kan ta det med inn, eller du kan lade det mens det sitter fast på sykkelramma. Er det kaldere enn 10 grader må batteriet lades innendørs.


Hvor lang levetid har batteriet?

- Levetiden avhenger av bruk og vedlikehold. Det gis en batterigaranti på 3 år eller 500 ladesykluser, avhengig av hva som nås først. I denne perioden garanterer vi minst 80% restkapasitet av hva som var ved levering.


Hvordan er garantien og reklamasjonsretten?

- Vi gir «livstidsgaranti» på rammen, det vil si 10 år. Batteriet har en garanti på 3 år eller 500 ladesykluser, avhengig av hva som nås først. I denne perioden garanterer vi minst 80% restkapasitet av hva som var ved levering. Forbrukerkjøpsloven gir deg som forbruker inntil 5 års reklamasjonsrett mot fabrikasjonsfeil.  


Krever elsykkelen mye vedlikehold?

- For å redusere slitasje bør du rengjøre sykkelen og smøre kjedet jevnlig. Vi har et komplett delelager for service og vedlikehold av våre elsykler og har innledet samarbeid med flere kjente aktører for service og distribusjon. Vi anbefaler service årlig hos oss eller vår servicepartner Pro Sykkelservice AS. Dersom du er vintersyklist er det enda viktigere å smøre og vaske sykkelen ofte da salt og fuktighet tærer på sykkelen. For vintersyklister anbefales det å ha service to ganger i året.


Har du flere spørsmål?

Navn *
Navn